Programa 2021

El FIMIF, primer Festival Internacional Medieval per a públic infantil i familiar d’Europa,  celebra a la Valldigna la seua segona edició  els dies 10, 11 i 12 de setembre.

El FIMIF és un  esdeveniment pioner en el seu gènere a Europa i neix amb una vocació clara d’involucrar a tots els estrats de la societat en el coneixement  i gaudi  i sensibilitzar-los cap una època què és la gran desconeguda en la Història a pesar que com a període comprenga … mil anys.

El FIMIF com a braç actiu del CIMM després d’una edició inicial en la que participaren grups valencians, espanyols i internacionals, amb un gran èxit de convocatòria, ha redoblat esforços per fer una segona edició al nivell dels principals festivals internacionals destinat a esta franja de públic.

La novetat més important ha sigut el treball conjunt realitzat  amb el sector de l’ensenyament per tal de crear una interacció que va més allà d’un esdeveniment puntual en el que els xiquetes i xiquets son simplement receptors. L’alumnat del CEIP La Valldigna han estat sel.leccionats per acompanyar al grup La Camera Delle Lacrime en la seua actuació dins del FIMIF.  Durant l’any escolar han estat fent assajos en connexió des de França, Suïssa i Xapó amb els seus integrants i presentaran el  divendres 10 de setembre l’espectacle Dante everyman.

Si vols que el teu centre educatiu participe a la 
3ª edició del FIMIF escriu-nos a fimif@cimmedieval.com

Este any tenim, en el panorama de l’Edat Mitjana, dos aniversaris especials: el 800 aniversari del naixement del rei Alfons Xé i el  700 aniversari de la mort de Dante. És per això que estan representats ambdós en el cartell dissenyat per l’artista gràficToni Espinar, amb els atributs que els definixen: una ploma per al qui és considerat pare de la llengua italiana i autor de la Divina Comedia i la corona, l’espassa i el pergamí per a un rei que igualment fou rei guerrer i versat en moltes matèries culturals com la llengüa, la literatura o la música.

El FIMIF porta a la societat valenciana un motiu més per a gaudir en família, reforçant els vincles entre els seus membres amb activitats per a compartir i en les que estan observades les dedicades als més menuts, així com també les destinades als alumnes d’ESO que tenen un paper fonamental en el festival fent  la documentació, gravació, entrevistes i muntatge audiovisual de tots els continguts del festival i presentant un treball final en format documental com a mostra i testimoniatge de tot allò esdevingut.

Fes la teua reserva ací per participar en les activitats:  fimif@cimmedieval.com

 

Tourist info

El FIMIF, primer Festival Internacional Medieval para público infantil y familiar de Europa,  celebra en la Valldigna su segunda edición  los días 10, 11 y 12 de septiembre.

El FIMIF es un  acontecimiento pionero en su género a Europa y nace con una vocación clara de involucrar a todos los estratos de la sociedad en el conocimiento  y disfrute de una época qué es la gran desconocida en la Historia a pesar de que como periodo comprenda … mil años.

El FIMIF como brazo activo del CIMM después de una edición inicial en la que participaron grupos valencianos, españoles e internacionales, con ungran éxito de convocatoria, ha redoblado esfuerzos para hacer una segunda edición al nivel de los principales festivales internacionales destinados a esta franja de público.

La novedad más importante, respecto a la anterior edición, ha sido el trabajo conjunto realizado  con el sector de la enseñanza para crear una interacción que va más allá de un acontecimiento puntual en el que los niñas y niños son simplemente receptores. El alumnado del CEIP La Valldigna han sido seleccionados para acompañar al grupo La Camera Delle Lacrime en su actuación dentro del FIMIF.  Durante el año escolar han realizado ensayos en conexión desde Francia, Suiza y Japón con sus integrantes y presentarán el  viernes 10 de septiembre el espectáculo Dante everyman.

Si quieres que tu centro educativo participe en la 3ª edición
del FIMIF estaremos encantados de recibir tu candidatura. 
Escríbenos a: fimif@cimmedieval.com

Este año celebramos, además, dos aniversarios: el 800 centenario del nacimiento del rey Alfonso X y el  700 de la muerte de Dante. Es por ello que están representados ambos en el cartel diseñado por el artista valenciano Toni Espinar, con los atributos que los definen: una pluma para el que es considerado padre de la lengua italiana y autor de la Divina Comedia y la corona, la espada y el pergamino para un rey que igualmente fue guerrero como versado en muchas materias culturales como la lengua, la literatura o la música.

El FIMIF propone a la sociedad valenciana y a todos aquellos que elijan esta propuesta para pasar unos días con nosotros vengan desde donde vengan, un motivo más para disfrutar en familia, reforzando los vínculos entre sus miembros con actividades para compartir y en las que están observadas aquellas dedicadas a los más pequeños, así como también las destinadas a los alumnos de ESO que tienen un papel fundamental en el festival realizando  la documentación, grabación, entrevistas y montaje audiovisual de todos los contenidos del festival y presentando un trabajo final en formato documental como muestra y testimonio de todo aquello acontecido.

Haz tu reserva aquí para participar en las actividades: cimmedieval@gmail.com

Tourist info