Instrumentarium Musical Alfonsí, finalista als Premis de la Música Valenciana Carles Santos

 

castellano, English scroll down 👇

Un total de 15 categories,  integraven en el 2018,  la primera edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana, que organitzava per primera vegada la Generalitat amb l’objectiu de «visualitzar la qualitat dels grups i solistes de diferents estils del panorama musical» de la Comunitat i «poenciar la indústria» del sector.  S’inauguraven sota el mandat del conseller d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marzà.

En 2022, complint un lustre de vida, amb major vitalitat que mai, reflectint el panorama de la música en la C.V., el CIMM està nominat, en la categoria de millor disc de música antiga i barroca al costat d’altres  propostes finalistes: Amystis, per ‘De Ribera & Navarro: Masters of the Spanish Renaissance’; Elia Casanova & Alfred Fernández, per ‘Elvas, Qui et traxo el cavallero’; Mediterrània Consort, per ‘G. F. Händel. Completi recorder sonates’i  l’ ‘Instrumentarium musical alfonsí’, associat al centre, que  està format, a més de per una col·lecció de 75 instruments musicals reconstruïts a partir de la iconografia en els còdexs d’Alfons Xé, per un treball minuciós i preciosista de Jota Martínez qui va llançar en 2021 un llibre amb el resultat de les seves recerques i conclusions en la reconstrucció d’aquesta col·lecció, unida a tres discos en els quals s’exemplifica com podien sonar cadascuna de les escenes representades en aquestes miniatures, constituint-se un treball de referència de primer ordre per a medievalistes, organòlegs, historiadors i luthiers del món.

A total of 15 categories, made up in 2018, the first edition of the Carles Santos Valencian Music Awards, which was organized for the first time by the Generalitat with the aim of «visualizing the quality of groups and soloists of different styles on the music scene » of the Community and «promoting the industry» of the sector. They were inaugurated under the mandate of the Minister of Education, Research, Culture and Sports, Vicent Marzà.

In 2022, celebrating five years of life, with greater vitality  reflecting the music scene in the C.V., the CIMM is nominated, in the category of best ancient and baroque music album, together with other finalist proposals: Amystis, for ‘De Ribera & Navarro: Masters of the Spanish Renaissance’; Elia Casanova & Alfred Fernández, for ‘Elvas, Who brought you the knight’; Mediterrània Consort, by ‘G. F. Handel. Complete recorder sonatas’ and the ‘Alfonsí musical Instrumentarium‘, associated with the center, which is made up, in addition to a collection of 75 musical instruments reconstructed from the iconography in the Alfonso X codices, by Jota’s meticulous and precious work Martínez, who launched a book in 2021 with the results of his research and conclusions in the reconstruction of this collection, together with three discs that exemplify how each of the scenes represented in these miniatures could sound, constituting a reference work of first order for medievalists, organologists, historians and luthiers of the world.

Un total de 15 categorías,  integraban en el 2018,  la primera edición de los Premios Carles Santos de la Música Valenciana, que organizaba por primera vez la Generalitat con el objetivo de «visualizar la calidad de los grupos y solistas de diferentes estilos del panorama musical» de la Comunitat y «poenciar la industria» del sector.  Se inauguraban bajo el mandato del conseller de Educación, Investigación, Cultura y Deporte, Vicent Marzà.

En 2022, cumpliendo un lustro de vida, con mayor vitalidad que nunca, reflejando el del panorama de la música en la C.V., el CIMM está nominado, en la categoría de mejor disco de música antigua y barroca junto a otras  propuestas finalistas: Amystis, por ‘De Ribera & Navarro: Masters of the Spanish Renaissance’; Elia Casanova & Alfred Fernández, por ‘Elvas, Quien te traxo el cavallero’; Mediterrània Consort, por ‘G. F. Händel. Complete recorder sonatas’y  el ‘Instrumentarium musical alfonsí’, asociado al centro, que  está formado, además de por una colección de 75 instrumentos musicales reconstruidos a partir de la iconografía en los códices de Alfonso X, por un trabajo minucioso y preciosista de Jota Martínez quien lanzó en 2021 un libro con el resultado de sus investigaciones y conclusiones en la reconstrucción de esta colección, unida a tres discos en los que se ejemplifica cómo podían sonar cada una de las escenas representadas en estas miniaturas, constituyéndose un trabajo de referencia de primer orden para medievalistas, organólogos, historiadores y luthieres del mundo.