4 – 11 / BUBULINA TEATRE I BETERA. MARGUERIT PORET

Data: Dissabte, 4 de novembre 
Hora: 19:00 hores 
On?: al Monestir de la Valldigna, 
Simat de la Valldigna,
València

CONCERT BUBULINATEATRE 

PROGRAMA:

El Llibre de Marguerite Porete

feminisme i mística al s. XIV

FORMACIÓ:

Gisela Figueras: actriu

Cristina Alís: orgue portatiu

María de Mingo: cítola medieval

NOTES

Un espectacle sobre Marguerite Porete (1250-1310), la mística medieval que va morir cremada per defensar el seu llibre. Formava part de les beguines, les primeres comunitats lliures de dones. L’espectacle és una aproximació a la vida i l’obra de la mística medieval francesa Marguerite Porete .

La beguina condemnada per la Inquisició

Marguerite Porete va ser beguina, un moviment religiós femení sorgit a finals del segle XII a Europa. Les beguines eren dones que duien una vida de fe, sovint en comunitat, però que no depenien de cap autoritat eclesiàstica. Porete va escriure un llibre místic que va tenir molta difusió » El mirall de les ànimes senzilles”. L’obra va ser condemnada per la Inquisició i va portar Marguerite Porete a la foguera. L’autora va ser cremada a París el 1310.

Fecha: Sábado, 4 de Noviembre
Hora: 19:00 horas
Dónde?: Monasterio de la Valldigna, Simat de la Valldigna,
València

CONCERT BUBULINATEATRE 

PROGRAMA:

El libro de Marguerite Porete

Reminismo y mística al s. XIV

FORMACIÓN:

Gisela Figueras: actriz

Cristina Alís: organetto

María de Mingo: cítola medieval

NOTAS

Un espectáculo sobre Marguerite Porete (1250-1310), la mística medieval que murió en la hoguera para defender su libro. Formaba parte de las beguinas, las primeras comunidades libres de mujeres. El espectáculo es una aproximación a la vida y la obra de la mística medieval francesa Marguerite Porete .

Marguerite Porete fue beguina, un movimiento religioso femenino surgido a finales del siglo XII a Europa. Las beguinas eran mujeres que llevaban una vida de fe, a menudo en comunidad, pero que no dependían de ninguna autoridad eclesiástica. Porete escribió un libro místico que tuvo mucha difusión » El espejo de las almas sencillas”. La obra fue condenada por la Inquisición y llevó Marguerite Porete a la hoguera. La autora fue quemada en París en 1310.