Gener, enero 2. Arianna Savall & Petter Udland

Desliza el cursor para castellano

“Com si la bellesa de la veu d’Arianna fóra realment la veu d’una fada”. Així és com gaudirem del concert que la filla de Montserrat Figueras i Jordi Savall, al costat de Petter Udland oferiran en l’almàssera del Real Monestir de Santa Maria de la Valldigna, en el si dels cursos organitzats pel Centre d’Investigació i Interpretació de la Valldigna. Serà a les 20.30 hores del dissabte, 5 de septembre.

Amb un impressionant historial acadèmic i una experiència professional gestada des del bressol,  Arianna oferirà  una selecció de peces de la tradició medieval europea amb arranjaments per a diverses veus. S’incidirà també en la part instrumental.

Arianna Savall Figueras ha actuat per Europa, Escandinàvia, els Estats Units, Sud-amèrica, Austràlia, el Japó, Nova Zelanda, Corea del Sud, Singapur, Turquia, Rússia, el Canadà i Israel sent valorada tant en la seua interpretació de repertoris de música antiga i improvisació que constitueixen la seua passió com per un altre extrem d’aquesta: la música contemporània.

Arianna Savall  i Petter Uldman en 2009 creen el conjunt Hirundo Maris, especialitzat en la música antiga, del Medieval fins al Barroc i en la creació pròpia. El nucli creatiu és la música mediterrània i nòrdica, fruit de l’extens treball en conjunt, i com aquest ocell migrador, retroba camins de mar i música que han unit des de temps remots els països escandinaus amb la península ibèrica.

“Como si la belleza de la voz de Arianna fuese realmente la voz de un hada”
(El 9 Nou, MMVV 2010, M. Rius)

Así es como disfrutaremos del concierto que la hija de Montserrat Figueras y Jordi Savall, junto a Petter Udland ofrecerán en la almazara del Real Monasterio de Santa María de la Valldigna, en el seno de los cursos organizados por el Centro de Investigación e Interpretación de la Valldigna. Será a las 20:30 horas del sábado, 5 de setiembre.

Con un impresionante historial académico y una experiencia profesional gestada desde la cuna,  Arianna ofrecerá en la almazara del Monasterio de la Valldigna, junto a Petter Udland, una selección de piezas de la tradición medieval europea con arreglos para varias voces. Se incidirá también en la parte instrumental.

Arianna Savall Figueras ha actuado por Europa, Escandinavia, Estados Unidos, Sudamérica, Australia, Japón, Nueva Zelanda, Corea del Sur, Singapur, Turquía, Rusia, Canadá e Israel siendo valorada tanto en su interpretación de repertorios de música antigua e improvisación que constituyen su pasión como por otro extremo de la misma: la música contemporánea.

Arianna Savall  funda junto a Petter Uldman en 2009 crea el conjunto Hirundo Maris, especializado en la música antigua, del Medieval hasta el Barroco y en la creación propia. El núcleo creativo es la música mediterránea y nórdica, fruto del extenso trabajo en conjunto, y como este ave migratoria, reencuentra caminos de mar y música que han unido desde tiempos remotos los países escandinavos con la península ibérica.