5 Març, Marzo/ Alla Francesca

ALLA FRANCESCA

Concert 5 de març a les 19.00 en el Monestir de la Valldigna.

Entrada lliure fins completar aforament prèvia reserva en
 el 96 281 25 35.

Alla Francesca des de la seva creació a principis dels anys 90  s’ha dedicat a les cançons i la música instrumental des de finals del segle XI fins a principis del XVI. Es tracta d’un conjunt de geometria variable -recitals en duo o trio o petit grup de música de cambra en quintet o sextet, rarament més- i el seu repertori cobreix la diversitat de la música més antiga: trobadors, període de l’ars nova (Guillaume de Machaut) , música de diverses cultures prenent les seves fonts de les tradicions més antigues (a Espanya, Itàlia…), cançons i polifonies tardanes fins al Renaixement. Alla francesca aprofundix especialment avui en la seva recerca en dues direccions principals: La interpretació de l’art poètic en la langue d’oïl, francès antic (però també en altres llengües romàniques antigues), sempre perfeccionant el seu treball sobre l’eloqüència de la cançó i la subtilesa de l’acompanyament instrumental; La potenciació de l’aportació específica i original de la intimitat, construïda amb paciència, amb la música medieval en la interpretació de les que els van seguir immediatament, durant el Renaixement, a França i a Itàlia.

Alla francesca és convidada pels famosos festivals internacionals de música antiga i actua per tot el món. Ha enregistrat dinou enregistraments, entre els quals els més recents, “Variations amoureuses” (2020) i “Le Chansonnier de Bayeux” (2021), editats sota el segell Paraty. «L’amour lointain» s’estrenarà el 2022 dins del marc de la programació del Centre Internacional de la Música Medieval de la Valldigna.

Alla francesca està sota la direcció de Brigitte Lesne.

ALLA FRANCESCA

Concierto el 5 de marzo a las 19:00

Entrada libre y gratuita previa reserva en el 96 2812535

Alla Francesca nos visitan en formato trío  y su repertorio cubre la diversidad de la música más antigua: trovadores y trovadores ars nova (Guillaume de Machaut) , música de diversas culturas tomando sus fuentes de las tradiciones más antiguas (en España, Italia…), canciones y polifonías tardías hasta el Renacimiento. En este concierto nos ofrecerán su programa ‘L’amour lointain’.