Desembre, diciembre 5. Begoña Olavide

Desplaza el cursor para castellano
 
Concert dissabte, 5 de desembre a les 20.00
Lloc: Almàssera del Monestir Reial de Santa Maria de la Valldigna, Simat de la Valldinga, València
 
TOQUES EN EL TIEMPO
 
Passejarem pel temps com només la tradició sap fer-lo; inspirant-nos en les cantiges, el romancer, les cançons d’Al Àndalus… Tocs amb uns instruments que van formar part de la nostra cultura musical, que van desaparéixer durant segles i hui hem recuperat per a portar-los al nostre temps i fer-los sonar de nou.

 
BEGOÑA OLAVIDE
 
És una artista amb un ampli recorregut musical, des de la música medieval a la més actual. En els anys 80 obté el títol superior de flauta en el Conservatori de Madrid i realitza cursos d’especialització a Holanda, Iugoslàvia i Espanya. En aquest període també estudia percussió, ball flamenc i comença a interessar-se pel saltiri, instrument al qual des de llavors es dedica i sobre el qual ha desenvolupat una tècnica i escola pròpia en estreta col·laboració amb el luthier Carlos Paniagua. Ha realitzat concerts per la totalitat d’Europa, els Estats Units, el Canadà, el Brasil, l’Argentina, Colòmbia, Mèxic, el Marroc, Algèria, Tunísia, Egipte, Síria, Líban, Jordània, Kuwait, Israel, Rússia i el Japó. Del 2005 al 2012 trasllada la seua residència al Marroc per a aprofundir en la música i el cant andalusí. Directora artística del festival de Músiques del Món “Tarab Tànger” creat al costat d’Omar Metioui i Confluences Musicals. Ha treballat en cinema amb Carlos Saura i José María Forqué. En teatre amb Adolfo Marsillach, Servando Carvallar i Juan Pere d’Aguilar. Així com en documentals d’història i art, publicitat i televisió. Fundadora del grup Cálamus i del grup Mudèjar amb el qual continua treballant actualment. Com a solista convidada ha actuat amb les Orquestres: Nacional d’Espanya, Ciutat de Granada, Simfònica de Madrid, Capella Real de Madrid o Rawâfid de Tànger. Amb grups com Hesperion XXI, Alla Francesca, Atrium Musicae, SEMA, Capella de Ministrers, Camerata Ibèria, Promúsica Antiga, Arabesque, Micrologus i Accademia del Piacere. I solistes com Jordi Savall, Montserrat Figueras, Patrizia Bovi, Samira Kadiri, Pierre Hamon, Luis Delgado, Luis Paniagua, Ramiro Amusategui, Javier Bergia, Emilio Cao, Pedro Estevan, *Fahmi Alqhai I Omar Metioui entre altres. Té en el seu haver nou discos propis, i ha participat en multitud d’enregistraments i concerts de diversos àmbits musicals. Amb el músic i productor Javier Bergia presenta actualment els seus treballs discogràfics: “De un tiempo a esta parte” i “Burlesco” on tots dos han posat música a textos de poetes espanyols des de l’edat mitjana a l’actualitat. El seu últim treball en solitari “Improvisaciones en un Espacio sin Tiempo” ha sigut presentat recentment al Gijón Sound Festival i com un audiovisual amb música en directe en el Planetari de Pamplona.
 
 

Concierto el sábado 5 de diciembre a las 20:00

TOQUES EN EL TIEMPO

Pasearemos por el tiempo como solo la tradición sabe hacerlo; inspirándonos en las cantigas, el romancero, las canciones de Al Àndalus… Toques con unos instrumentos que formaron parte de nuestra cultura musical, que desaparecieron durante siglos y hoy hemos recuperado para llevarlos a nuestro tiempo y hacerlos sonar de nuevo.

BEGOÑA OLAVIDE

Es una artista con un amplio recorrido musical, desde la música medieval a la más actual. En los años 80 obtiene el título superior de flauta en el Conservatorio de Madrid y realiza cursos de especialización en Holanda, Yugoslavia y España. En este periodo también estudia percusión, baile flamenco y empieza a interesarse por el salterio, instrumento al cual desde semillas se dedica y sobre el cual ha desarrollado una técnica y escuela propia en estrecha colaboración con el luthier Carlos Paniagua. Ha realizado conciertos por la totalidad de Europa, los Estados Unidos, Canadá, Brasil, Argentina, Colombia, México, Marruecos, Argelia, Túnez, Egipto, Siria, Líbano, Jordania, Kuwait, Israel, Rusia y Japón. Del 2005 al 2012 traslada su residencia en el Marruecos para profundizar en la música y el canto andalusí. Directora artística del festival de Músicas del Mundo “Tarab Tánger” creado junto a Omar Metioui y Confluences Musicales. Ha trabajado en cine con Carlos Saura i José María Forqué. En teatro con Adolfo Marsillach, Servando Carvallar y Juan Pedro de Aguilar. Así como en documentales de historia y arte, publicidad y televisión. Fundadora del grupo Cálamus y del grupo Mudéjar con el cual continúa trabajando actualmente. Como solista invitada ha actuado con las Orquestas: Nacional de España, Ciudad de Granada, Sinfónica de Madrid, Capilla Real de Madrid o Rawâfid de Tánger. Con grupos como Hesperion XXI, Alla Francesca, Atrium Musicae, SEMA, Capilla de Ministriles, Camerata Iberia, Promúsica Antigua, Arabesque, Micrologus y Accademia del Piacere. Y solistas como Jordi Savall, Montserrat Figueras, Patrizia Bovi, Samira Kadiri, Pierre Hamon, Luis Delgado, Luis Paniagua, Ramiro Amusategui, Javier Bergia, Emilio Cao, Pedro Estevan, Fahmi Alqhai I Omar Metioui entre otros. Tiene en su haber nueve discos propios, y ha participado en multitud de grabaciones y conciertos de varios ámbitos musicales. Con el músico y productor Javier Bergiapresenta actualmente sus trabajos discográficos: “De un tiempo a esta parte” y “Burlesco” donde los dos han posado música a textos de poetas españoles desde la edad mediana a la actualidad. Su último trabajo en solitario “Improvisacionesen un Espacio sin Tiempo” ha sido presentado recientemente al Gijón Sound Festival y como un audiovisual con música en directo en el Planetario de Pamplona.