AQUEL TROVAR
- Delia Agúndez, cant.
- Antonio Torralba, flautes
- José Ignacio Fernández, guitarra i llaüt
- Daniel Sáez Conde, viola d’arc
Concert dissabte, 7 de maig a les 19.00 en el Monestir de la Valldigna Entrada lliure fins completar aforament prèvia reserva en el 96 281 25 35.
Es tracta d’un programa íntegrament dedicat a les cantigues del rei Alfons X el Savi. D’entre la ingent producció alfonsí la selecció s’ha realitzat atenent dos criteris: les peces menys interpretades actualment i aquelles que han estat objecte de recerca o proposta de transcripció en els últims anys.
Les cantigues d’Alfons X el savi són referència obligada en el cançoner medieval espanyol. Les seves melodies venen de la monodía gregoriana, de la lírica popular i de les cançons dels trobadors i adopten en la seva majoria la forma virelai, amb una tornada musical que es repeteix després de les estrofes.
La Cantiga Pròleg Perquè trobar exposa el programa del rei. Ens diu que vol ser trobador de Santa María alhora que defineix la seva concepció del trovar, l’art del trobador: és un assumpte d’enteniment, de coneixement; un entendre (saber) expressat en un dir savi i exacte.
AQUEL TROVAR
- Delia Agúndez, canto
- Antonio Torralba, flautas
- José Ignacio Fernández, guitarra y laúd
- Daniel Sáez Conde, vihuela de arco
Concert sábado, 2 d'abril a les 19.00 en el Monestir de la Valldigna. Entrada lliure fins completar l'aforament prèvia reserva en el 96 281 25 35.
Se trata de un programa íntegramente dedicado a las cantigas del rey Alfonso X el Sabio. De entre la ingente producción alfonsí la selección se ha realizado atendiendo a dos criterios: las piezas menos interpretadas actualmente y aquéllas que han sido objeto de investigación o propuesta de transcripción en los últimos años.
Las cantigas de Alfonso X el sabio son referencia obligada en el cancionero medieval español. Sus melodías están tomadas de la monodía gregoriana, de la lírica popular y de las canciones de los trovadores y adoptan en su mayoría la forma virelai, con un estribillo musical que se repite tras las estrofas.
La Cantiga Prólogo-Porque trobar expone el programa del rey. Nos dice que quiere ser trovador de Santa María a la vez que define su concepción del trovar, el arte del trovador: es un asunto de entendimiento, de conocimiento; un entender (saber) expresado en un decir sabio y exacto.