Cristina Alís / Modalitat /Modalidad

Desplaza el cursor para castellano 

INCRIPICIÓ/MATRÍCULA

 

Cristina Alís oferix en esta assignatura una completa panoràmica sobre com s’originen els modes i per a què serveixen? i ens du a preguntar-nos  com es relaciona la teoria a la música pràctica?  o si hi ha escales a l’època medieval?

En aquest curs s’explica l’origen de la modalitat i veurem com ha afectat al llarg de l’època medieval a la creació de repertoris musicals europeus.

Cristina Alís Raurich realitza interptetació de teclats medievals (organetto, clavicimbalum, clavicytherium) i activitat de recerca musicològica en l’àmbit de la música medieval. Este curs acadèmic 2021-2022 impartirà dos nivells d’orgue portatiu. Per a matricular-se i participar activament al curs no és necessari tindre coneixements de música medieval o d’orgue portatiu.
És membre de diversos grups internacionals com ara La Douce Semblance, La Camera delle Lacrime, Donnafugata, Bubulina Teatre, Ars Choralis Köeln, etc. I col·labora amb nombrosos ensembles de música medieval i fusió amb qui ha actuat arreu d’Europa.
És coordinadora i professora del Curs Internacional de Música Medieval i del Renaixement de San Marino (Itàlia), assistent de direcció i professora al Curs Internacional de Música Medieval de Besalú i professora al Centre Internacional de Musiques Medievals de Montpellier (França).
Actualment està finalitzant el doctorat a la Universitat de Würzburg (Alemanya) sobre un manuscrit medieval litúrgic aquità descobert recentment. Entre les seves recerques també s’hi troba un recent descobriment relacionat amb les intabulacions per a teclat més antigues que es coneixen el qual serà publicat en breu.
Gràcies a la seva recerca ha aconseguit desenvolupar junt al constructor d’orgues històrics Walter Chinaglia la primera reconstrucció d’un model d’orgue portatiu del s. XIII, únic al món i que permet endinsar-nos en una nova concepció de la sonoritat medieval del orgues.
La Cristina va realitzar els seus estudis musicals a Barcelona (Liceu i Escola Luthier), l’Haia (Koninklijk Conservatorium) i Basilea (Schola Cantorum). Ha obtingut diversos premis en concursos d’interpretació i les seves actuacions han aparegut en TV i ràdio.
Ha creat una pàgina web per divulgar el coneixement sobre l’orgue medieval: www.medievalorgan.com

 

 

Cristina Alís ofrece en esta asignatura una completa panorámica sobre cómo se originan los modos y para que sirven? y nos lleva a preguntarnos  cómo se relaciona la teoría a la música práctica?  o si hay escalas en la época medieval?

En este curso se explica el origen de la modalidad y veremos cómo ha afectado a lo largo de la época medieval a la creación de repertorios musicales europeos.

Es miembro de varios grupos internacionales como Douce Semblance, La Camera delle Lacrime, Donnafugata, Bubulina Teatro, Ars Choralis Köeln, etc. y colabora con numerosos ensembles de música medieval y fusión con quien ha actuado en toda Europa.

Es coordinadora y profesora del Curso Internacional de Música Medieval y del Renacimiento de San Marino (Italia), asistente de dirección y profesora en el Curso Internacional de Música Medieval de Besalú y profesora en el Centro Internacional de Musiques Medievales de Montpellier (Francia).

Actualmente está finalizando el doctorado en la Universidad de Würzburg (Alemania) sobre un manuscrito medieval litúrgico aquitano descubierto recientemente. Entre sus investigaciones también se encuentra un reciente descubrimiento relacionado con las intabulaciones para teclado más antiguas que se conocen que será publicado en breve.

Gracias a su investigación ha conseguido desarrollar junto al constructor de órganos históricos Walter Chinaglia la primera reconstrucción de un modelo de órgano portativo del s. XIII, único en el mundo y que permite adentrarnos en una nueva concepción de la sonoridad medieval del órgano.

Cristina realizó sus estudios musicales en Barcelona (Liceo y Escuela Luthier), la Haia (Koninklijk Conservatorium) y Basilea (Schola Cantorum). Ha obtenido varios premios en concursos de interpretación y sus actuaciones han aparecido en TV y radio.