La terra dels babaus

 

La terra dels babaus

El Ball de Sant Vito

ADREÇAT A PÚBLIC FAMILIAR · 50 MIN
Cansat de sentir-se com un babau, el titella Mingo decideix deixar sa casa i emprendre un llarg viatge. Anirà a una estranya terra on tot es fa sense trellat. Allà haurà de resoldre els diversos embolics que s’anirà trobant, i comprendrà que emprant la seua astúcia pot viure moltes aventures i fer bons amics.

Adaptació de diverses rondalles recollides a les comarques centrals valencianes, representades amb titelles de guant tradicionals de la nostra terra: embolics, catxiporrades, complicitat amb el públic… arranjat amb música i cançons populars interpretades en directe. Un espectacle didàctic i còmic que reviu la tradició i ens torna un poc de la nostra

El ball de sant Vito som una companyia de teatre de la ribera del Xúquer. Des de l’any 2001 venim creant i representant espectacles de teatre, titelles i animació, tant a sales com a carrers, escoles i biblioteques.

Divertir, riure amb la gent, cantar amb ella, escoltar-la i aprendre, pensar, generar curiositat i descobrir nous i vells camins que els porten a llocs inexplorats són alguns dels objectius del Ball de Sant Vito que a més considera urgent la recuperació de la cultura popular, aquella que ens ha enriquit i ens ha conformat com a poble i com a persones. Pensen que cal curar i enfortir les arrels per fer brotar noves branques fortes i flexibles. Poc a poc han anat revisquent romanços, auques de cec, velles històries, jocs, personatges i cançons populars.

Amb la producció “La terra dels babaus” enceten un repte: reviscolar els titelles de guant tradicionals a les terres valencianes.

 

La terra dels babaus

El ball de Sant Vito

Cansado de sentirse como un bobo, el títere Mingo decide dejar su casa y emprender un largo viaje. Irá a una extraña tierra donde todo se hace sin sentido. Allá tendrá que resolver los diversos líos que se irá encontrando, y comprenderá que empleando su astucia puede vivir muchas aventuras y hacer buenos amigos.Adaptación de varias fábulas recogidas en las comarcas centrales valencianas, representadas con títeres de guante tradicionales de nuestra tierra: líos, cachiporradas, complicidad con el público… ambientado con música y canciones populares interpretadas en directo. Un espectáculo didáctico y cómico que revive la tradición y nos vuelve un poco de la nuestra.

El baile de santo Vito es una compañía de teatro de la ribera del Júcar. Desde el año 2001 viene creando y representando espectáculos de teatro, títeres y animación, tanto a salas como calles, escuelas y bibliotecas.

Divertir y divertirnos, reír con la gente, cantar con ella, escucharla y aprender, pensar, generar curiosidad y descubrir nuevos y viejos caminos que les lleven a lugares inexplorados es uno de sus objetivos.

Consideran urgente la recuperación de la cultura popular, aquella que nos ha enriquecido y nos ha conformado como pueblo y como personas. Piensan que hay que curar y fortalecer las raíces para hacer brotar nuevas ramas fuertes y flexibles. Poco a poco  el ball de Sant Vito han ido recogiendo y dando vida a romances, canciones de ciego, viejas historias, juegos, personajes y canciones populares.

Con la producción “La tierra de los bobos” empiezan un reto: revivir los títeres de guante tradicionales a las tierras valencianas