Febrer, febrero 29. Maria Jonas

Desplaza el cursor para castellano

La reconeguda cantant alemanya Maria Jonas oferirà un concert en el Monestir Real de Santa Maria de la Valldigna, a Simat de la Valldigna, València, el dissabte 29 de febrer a les 19.30 hores.
Maria Jonas és una de les personalitats més creatives i versàtils especialitzada en música medieval i més concretament en l’obra de Hildegard von Bingen a través del seu estudi i interpretació.

La música va ocupar un lloc distintiu en la vida, l’obra i el pensament de Hildegarda de Bingen, va escriure nombrosos tractats i magnífiques composicions. No obstant això, en un passatge autobiogràfic Hildegarda afirma que componia cants i melodies religioses sense haver rebut mai una formació musical específica i que els interpretava sense cap mena de coneixement de la notació pneumàtica i el cant, per la qual cosa el seu llegat musical és fruit de la seua formació autodidacta.

Testimoniatge de la seua activitat musical són setanta-huit composicions, agrupades enSymphonia armonie celestium revelationum (Simfonia de l’harmonia de les revelacions celestes, 1140 – 1150): formada per 43 antífones, 17 responsoris, 8 himnes, 1 Kyrie, 1 peça lliure i 7 seqüències per a la missa. A més, va compondre un acte sacramental musicalitzat anomenat Ordo Virtutum, 1150.

Concert 29 de febrer, almàssera del Monestir de Santa Maria de la Valldigna, Simat de la Valldigna, València a les 19.30 hores. Entrada lliure fins completar l’aforament.

 

La reconocida cantante alemana Maria Jonas ofrecerá un concierto en el Monasterio Real de Santa Maria de la Valldigna, en Simat de la Valldigna, Valencia, el sábado 29 de febrero a las 19:30 horas.
Maria Jonas es una de las personalidades más creativas y versátiles especializada en música medieval y más concretamente en la obra de Hildegard von Bingen a través de su estudio e interpretación.

La música ocupó un lugar distintivo en la vida, la obra y el pensamiento de Hildegarda de Bingen, escribió numerosos tratados y magníficas composiciones. Sin embargo, en un pasaje autobiográfico Hildegarda afirma que componía cantos y melodías religiosas sin haber recibido nunca una formación musical específica y que los interpretaba sin ningún tipo de conocimiento de la notación neumática y el canto, por lo que su legado musical es fruto de su formación autodidacta.

Testimonio de su actividad musical son setenta y ocho composiciones, agrupadas en Symphonia armonie celestium revelationum (Sinfonía de la armonía de las revelaciones celestes, 1140 – 1150): formada por 43 antífonas, 17 responsorios, 8 himnos, 1 Kyrie, 1 pieza libre y 7 secuencias para la misa. Además, compuso un auto sacramental musicalizado llamado Ordo Virtutum, 1150.

Concierto en el Monasterio Real de Santa Maria de la Valldigna el sábado 29 a las 19:30 horas. Entrada gratuita hasta completar el aforo.

       NP MARIA JONAS CIMM FEBRERO 2020