DANTE EVERYMAN – LA CAMERA DELLE LACRIME

 

La Camera delle lacrime és un grup fundat el 2005 pel tenor Bruno Bonhoure i el director Khai-dong Luong y dedicat principalment als repertoris de la música medieval. Envoltada d’un col·legi d’experts durant la concepció de les seves creacions (historiadors, filòlegs, acadèmics) La Camera delle lacrime va ser distingida, al Senat, amb la medalla de l’Acadèmia d’Arts i Lletres per l’excel·lència de la seva activitat artística i per la seva acció per revelar l’herència occitana. 

Presenten a la 2a edició de l’FIMIF l’espectacle DANTE Everyman. La Divina Comèdia està composta per 14.233 versos agrupats en 100 poemes. De 1304-1319 Dante Alighieri (1265-1321) va escriure, seguint un camí introspectiu, un viatge iniciàtic a la recerca de la realització d’un mateix en el teatre de la vida. Fem servir el material de Dante com una partitura que no té la seva notació musical. Reprenent al seu torn les hipòtesis de diversos investigadors, Bruno Bonhoure canta extractes de la Divina Comèdia en italià acompanyat pel cor convidat de xiquetes i xiquets de l’CEIP Valldigna i la seva activitat performativa.

La Camera delle lacrime es un grupo fundado en 2005 por el tenor Bruno Bonhoure y el director Khaï-dong Luong, el conjunto La Camera delle Lacrime es un grupo musical francés dedicado principalmente a los repertorios de la música medieval. Rodeada de un colegio de expertos durante la concepción de sus creaciones (historiadores, filólogos, académicos) La Camera delle Lacrime fue distinguida, en el Senado, con la medalla de la Academia de Artes y Letras por la excelencia de su actividad artística y por su acción para revelar la herencia occitana. El conjunto realiza conciertos en Francia y en el extranjero y ha grabado seis discos publicados , todos aclamados por unanimidad por los medios especializados.

Presentan en la 2ª edición del FIMIF el espectáculo DANTE EVERYMAN.

La Divina Comedia está compuesta por 14.233 versos agrupados en 100 poemas.

De 1304 a 1319 Dante Alighieri (1265-1321) escribió, siguiendo un camino introspectivo, un viaje iniciático en busca de la realización de uno mismo en el teatro de la vida.

Usamos el material de Dante como una partitura que carece de su notación musical.

Retomando a su vez las hipótesis de varios investigadores, Bruno Bonhoure canta extractos de La Divina Comedia en italiano acompañado por el coro invitado de niñas y niños del CEIP Valldigna y su actividad performativa.